keskiviikkona, joulukuuta 21

✨ 21. luukku: Asiapläjäys

Moikka! Nyt olen joululomalla. Jee! Tätä on kyllä odotettu. Olen ihan innoissani ja tuntuu niin rennolta ja huolettomalta olo. Loma alkoi siis jo eilen, oli viimeinen koulupäivä. Ei koulussa kyllä mitään opiskelua tietenkään ollut, mutta koulu on kuitenkin koulu. 

Tämä joulukalenteri ei taida olla oikein minun juttuni. Eilisen luukkukin jäi välistä. Eilen oli jotenkin toiminnantäyteinen päivä. Koulua oli vain kolme tuntia. Kävin illalla Matkuksessa (kauppakeskus) kavereideni kanssa. Kirjoitin tosiaan eilen päivällä yhden postauksen. Ajattelin, että olisin kerennyt kirjoittaa luukunkin, mutta se vain jäi. Ei mitään erityisen painavaa syytä sillekään. Olen kuitenkin onnistunut tämän joulukalenterin kirjoittamisessa paremmin, kuin alussa kuvittelin. Ensi vuonna en usko, että jaksan joulukalenteria tehdä. Ehkä joka päivä voisi tulla yksi joulukuva tai jotain sen kaltaista. Se on kuitenkin ensi joulun juttu. Nyt pitää nauttia tästä joulusta, elää hetkessä.


Ikean kahvilan tomaattijuustocalzonet ovat parhautta.


Koulussa saatiin tosiaan myös todistukset. Kuva siitä ylempänä, toivottavasti saatte numeroista selvää. Minullahan oli tarkoitus parantaa kaikkia numeroitani. Ei ihan onnistunut. Ahdistaa hieman. Olen pettynyt itseeni. Ensi vuonna aion oikeasti olla paljon parempi koulussa. Olipa purkautuminen.

Sain kuitenkin kaksi kymppiä, joista voin olla ylpeä. Lukuaineiden keskiarvo oli 9.0, jos nyt oikein laskin. Haluaisin ainakin kaikki kahdeksikot pois todistuksesta. Turha nyt on tietenkin inistä, ei noiden numeroiden eteen mitään enää voi tehdä. Olisi pitänyt lukea enemmän kokeisiin. Oikeasti kunnolla luin vain valinnaiskieleni ranskan kokeisiin. Ranska on oikeasti vaikeaa, paljon vaikeampaa, kuin ruotsi. Sain ranskasta kuitenkin yhdeksikön.

Ja saimmehan me lukujärjestykset tietysti. Meidän koulussa ainakin on kevät- ja syyslukukaudella eri lukujärjestykset. Kestää varmaan taas hetki totutella uuteen rytmiin. Oli tarkoitus laittaa kuva lukujärjestyksestä, mutta tajusin, että siinä näkyy ne opettajien nimien lyhenteet. Sitä ei ehkä siksi voi laittaa nettiin.

Maanantaista tulee ihan varmasti päivä, jota tulen viihaamaan. Kaksi tuntia matematiikkaa ja kaksi tuntia fysiikkaa. Juuri niitä vihaamiani aineita. Fysiikka ja matematiikka pidetään vieläpä samassa luokassa. Eri opettajat kylläkin. Tunnen jo tulevaisuuden tuskani. Kyllä siitä selvitään, ehkä. Outoa, että matematiikkaa on kaksi tuntia peräkkäin. Yläkoulussa ei ole kertaakaan aiemmin ollut niin 

Jotain hyvääkin: torstaina koulu alkaa kymmeneltä. Varmaan joillakin kahdeksasluokkalaisilla on lyhyt valinnaiskurssi silloin. Minulla se oli jo nyt syksyllä. Nyt minulla on viikossa kolmekymmentäyksi tuntia.

Aiheesta toiseen. Oikeasti shoppailuni alkaa mennä hieman yli. Kävin Matkuksessa yksin sunnuntaina, ostin joululahjan pikkusiskolleni ja vaatteita itselleni. Eilen menin kavereiden kanssa. Ostin kolme paitaa, neljä joulukorttia seinälleni ja jäätelön. Paidat olivat alennuksessa. Yksi maksoi 1.00, yksi 2.95 ja yksi 3.00. Melkein kaikki nykyiset vaatteeni on ostettu alennuksesta. Eivät nyt kaikki. Jos ostan paljon halpoja vaatteita, saan niitä enemmän. Metsästän alennuksia ja halpoja vaatteita. 

En tarvitse mitään merkkivaatteita, kunhan vaatteet ovat mielestäni kivan näköisiä ja tuntuvat hyvältä päällä. Tietysti halvat voivat olla huonokuntoisia. Itse en ole tätä huomannut. Eivät vaatteeni ole menneet rikki helposti tai mitään. Yksi villatakki kyllä kutistui pesussa, eikä se enää mahtunut minulle. Tälläinen pikku vastoinkäyminen. Onneksi se sopi hyvin pikkusiskolleni ja hän sai sen. Ei siis kutistunut mitenkään liikaa. Pikkusiskoni on minua kaksi vuotta nuorempi. 

Aina, kun käyn ostoksilla, minun tekee mieli ostaa itsellenikin jotain. Tavarat houkuttelevat minua liikaa  Se on kyllä ärsyttävää. En koe sitä kuitenkaan suuren luokan ongelmaksi, kunhan en osta kaikkea liikaa. En ole riippuvainen shoppailusta. Uskokaa minua. 

Jouluaaton jälkeen käyn varmaa katsomassa alennuksia, sen jälkeen yritän pitää shoppailusta taukoa, se on varmaan ihan hyväksi minulle. En mene mihinkään ostolakkoon. Vältän vain sellaisia "shoppailupäiviä", vaikka koko tammikuun. Voin siis ostaa vaikka karkkia viikonloppuna tai käydä kahvilassa ja muuta tälläistä. Varmaan tajusitte idean.

Nyt nautin lomasta. Blogi tulee kukoistamaan. Minulla on paljon kaikkia postausideoita. Kirjoittamista vaille valmiita. Suurensin näitä kuvia, kuten saatoitte huomatakin. Tästä lähin kuvat tulevat siis isompina tänne. 

Kiitos lukemisesta! Hyvää joululomaa, jos se on sinulla jo alkanut!

Rakkaudella: Siivekäs

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti