tiistaina, joulukuuta 6

✨ 5. luukku: Joulukuinen vapaapäivä

Moi kaikki!
Tänään tosiaan oli ylimääräinen vapaapäivä koulusta. En kyllä tiedä miksi, varmaan kun huomenna on itsenäisyyspäivä. Mutta hyvä kun oli. Olen todellakin loman tarpeessa. Minun puolestani joululoma voisi alkaa jo nyt. Tuntuu, etten jaksa enää yhtään opiskella. Tahdon vain kerätä voimia opiskeluun ja sosiaalisuuteen sekä rentoutua. Tietysti aion myös tehdä asioita, joista nautin. Niin tein tänäänkin.

Tänään luin Kirjavaras-nimistä kirjaa ja yritin vähän venytellä samalla. On muuten tosi hyvä kirja. Jäin vähän koukkuun siihen ja luin ja luin eteenpäin. En ole tosin saanut sitä vielä loppuun, aloitin sen lukemisen tänään.

Piirsin myös profiilikuvaa tänne blogiini. Lataan sen tänne, kunhan se on viimeistelty. Haluan, että se on mielestäni täydellinen.

Katsoin myös Netflixistä myös vähän liian monta jaksoa Lost & Found Music Studios- sarjaa. Siihen on juuri tullut uusia jaksoja. Kun aloitin katsomaan sitä pikkusiskoni kanssa, luulin että se olisi ollut lapsellisempi. Se olikin parempi, kuin luulin. Ehkä vähän erilainen, kuin mitä nykyään mielelläni katson. Kivaa vaihtelua kuitenkin, vaikka välillä jotkut juonikuviot tuntuvat junnaavan vähän paikallaan.

Yritin myös ensimmäistä kertaa elämässäni tehdä sulatettua sokeria "harjoituspiparkakkutaloani" varten. Tein osatkin itse. Se osa onnistui melko hyvin. Sulatetun sokerin teko oli vaikeampaa, kuin oletin. Olen kuitenkin ylpeä, etten polttanut itseäni kertaakaan. 

Luin jostain sivustolta, että sokeria laitetaan pannulle ja sulatetaan. "Helppo homma", minä ajattelin. No, ei ollut. Aluksi jouduin odottelemaan, sokeri ei sulanut pitkään aikaan. Tarkistin monta kertaa, että oikea levy olipäällä ja että eihän sokeriin tarvitse lisätä mitään.

Vihdoin sokeri alkoi sulaa. Sitten levyä piti laittaa pienemmälle. Sekoittelin sitä ja minun tuurillani se tietenkin alkoi paakkuuntua. Sitten pitkään aikaa siinä oltua se oli äitini mielestä jo palanutta ja se piti laittaa pois. Se kuulemma haisi ihan palaneelta. Itse en tietenkään sitä palaneisuutta haistanut, vaikka yleensä minulla on tosi tarkka hajuaisti. Outoa.

Toinen annos onnistui ihan hyvin. Sain sillä liimattua talon seinät toisiinsa ja pohjaan kiinni. Jouduin tosin sulattamaan sitä yhdessä välissä, sillä sokeri kerkesi jo jähmettymään. Ilmeisesti en ollut tarpeeksi nopea.

Oli jo myöhä, niin en jaksanut enää sulattaa lisää sokeria katon kiinnittämiseen. Joten huomenna taas lisää sokeria sulattamaan. Varmaan onnistuu paremmin, kuin tänään.

Oli silti ihan tosi kiva kokeilla sulattaa sokeria. Palojen kiinnittäminen sujui paljon helpommim, kuin sokerikuorrutteella jolla piparit voi koristella. Ja hauskaa oli. Paitsi se ei ollut hauskaa, että jouduin tiskaamaan pannun.

Eli tänään oli tosi mukava päivä. Tälläisiä asioita tykkään siis tehdä. En ole tainut tulla maininneeksi blogissa, että kokkaus ja leipominen ovat suuria intohimojani. Selvä, ei nyt ehkä suuria intohimoja, mutta rakastan laittaa ruokaa ja leipoa. Ja varsinkin syödä tekeleitäni, nam.

Maukasta maanantaita!

Rakkaudella: Siivekäs

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti