tiistaina, joulukuuta 13

✨13. luukku: Joulukortti-ideoita

Moi vaan! Suurimmat pahoitteluni, että eilen ei tullut luukkua. Tämän saman postauksen piti tulla jo eilen, mutta oli niin myöhä, enkä jaksanut kirjoittaa. Nämä kortit tein siis eilen. Niissä vierähti pidempään, kuin kuvittelen. Tietysti minulla oli koko päivä aikaa tehdä tämä, mutta se jäi, enkä enää jaksanut. Enkä halua, että blogista tulee minulle rasite. Haluan tehdä tätä mielelläni. Tässä siis tämä postaus, joka onkin tämän päivä luukku.


Joulukortilla on kiva ilahduttaa kaveria tai sukulaista. Se on myös helppo tehdä. Halusin yhdeksi luukuksi tällaisen ideapostauksen. Aina ei välttämättä ole persoonallisia ideoita, joten toivottavasti saatte inspiraatiota ja ideoita tästä postauksesta. Itse tehty on paljon persoonallisempi ja siihen voi keksiä vaikka mitä ideoita. 

Ensinmäinen idea on lumihiutalekortti. Tässä mitä tarvitset siihen.Tarvitset siis valkoisen paperin ja jonkun paperin, jolle lumihiutaleen voi liimata, sakset, liiman, lankaa ja kuvasta ei ehkä erota, mutta jonkinlaisia tarroja. Liimaksi sopii ihan tavallinen paperiliima, jota minäkin käytän.


Seuraavaksi taita valkoinen paperi niin monta kertaa, kuin haluat. Niin, että siihen on kuitenkin helppo leikata kuvioita. Melkein kaikki ovat varmaan lapsena tehneet lumihiutaleita paperista taittamalla, joten tiedätte idean. Sellaista lumihiutaletta tässä siis ollaan tekemässä.


Sitten vain leikellään siihen kaikenlaisia kuvioita. Kannattaa kokeilla mahdollisimman erikoisia leikkaustyylejä ja käyttää luovuutta. 

Vinkkinä vaan: nuo leikkauspalaset kannattaa säästää, eikä heittää roskiin. Niitä nimittäin tarvitaan seuraavassa kortissa. Kannattaa muutenkin yrittää käyttää paperia ja askartetelutarvikkeita säästeliäästi, melkein kaikesta saa tehtyä jotain. Mieti kaksi kertaa, ennen kuin heität jotain roskiin. Kaikki on arvokasta materiaalia.
Sitten lumihiutale tietysti avataan ja katsotaan millainen siitä tuli. Mielestä tuo onnistui kyllä ihan suhteellisen hyvin, vaikka itse sen sanonkin. Näistä on vaikea tehdä
kahta samanlaista versiota, eiväthän oikeat lumihiutaleetkaan ole keskenään samannäköisiä. Jokainen on ainutlaatuinen. Aivan niin kuin ihmisetkin.Sitten lumihiutale liimataan pohjaan kiinni. Liimaa ei kannata laittaa osiin, jotka menevät aluspaperin ulkopuolelle. Lumihiutale voi tosiaan olla isompi tai pienempi, kuin pohja. Se oikeastaan näyttää kivemmalta näin. Paperit voi leikata ihan silmämääräisesti, niin minä tein.Sitten korttiin voi liimata tarroja. Minulla on oikeasti kasapäin tarroja. Tähän käytin kuitenkin vain kynsitarroja, jotka sain yli neljä vuotta sitten kaveriltani syntymäpäivälahjaksi. En niitä kuitenkaan laita kynsiin, saavatpahan käyttöä tässä kortissa. Laitoin tarroja vain lumihiutaleeseen, mutta voi niitä laittaa pohjaankin.


Loppusilauksena tein vielä valkoisesta langasta pienen rusetin keskelle. Se ei ehkä aivan pääse oikeuksiinsa tuossa kuvassa, mutta tarkkaan katsottuna se kyllä näkyy. Pieni yksityiskohta vain. Nyt kortti on oikeastaan valmis.

Seuraava kortti-idea on tälläinen sirpalelumilaattakortti. Tykkään kovasti tuosta nimestä. Mutta tässä ohjeet.Tarvitset jonkun korttipohjan, sakset, liiman ja paperisilppua. Jos et tehnyt tuota aiempaa korttia,  voit leikata jostain muuten hyödyttömästä paperista silppua. Ei tosiaan ole väliä, minkä muotoista silppu on. Kortista tulee hienompi, jos silppu on vähän erimuotoista, eikä säännöllistä. Tarvitset myös kynän, jolla korttiin voit halutessasi piirtää.Sitten niitä silppuja vaan liimataan aluspaperille, niin että sitä toistakin väriä jää näkyviin.
Tuosta tuli kyllä ihan kivannäköinen. Onnistui paremmin, kuin kuvittelin.Sitten noihin valkoisiin osiin voi kirjoittaa jotain. Vaikka joulutervehdyksen. Itse kirjoitin lumi englanniksi ja suomeksi. Nyt kortti on oikeastaan valmis.

En aio näitä samaisia kortteja kenellekään antaa, vaan nämä tulevat huoneeni seinälle. Samalla tekniikalla aion ehkä tehdä joulukortteja jollekkin. 

Tosiaan noiden korttien taakse voi liimata toisen paperin tuomaan vahvuutta korttiin. Taakse voi kirjoittaa toivotuksen ja keneltä ja kenelle kortti on. 

Toivottavasti joku sai inspiraatiota ja kiitos lukemisesta!

Rakkaudella: Siivekäs

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti