perjantaina, joulukuuta 30

Hyvä olo on itsestä kiinni

Hyvä olo elämästä ja itsestä on mielestäni erittäin tärkeä osa elämää. Jos on hyvä olo, elämä on paljon miellyttävämpää.

Olen lähiaikoina herännyt usein tunteeseen, että minulla on hurjan hyvä olo. Kaikki elämässäni on niin hyvin ja rakastan elämistä. Haluan pitää kiinni elämästä. Tunnen vain itseni niin onnelliseksi.


Tähän pisteeseen pääsy on kestänyt vuosia. Kuulostan tosi vanhalta, ei ollut tarkoitus, mutta totta tuo on. En vieläkään ole kuitenkaan siinä pisteessä, missä haluaisin. Olen kuitenkin todella lähellä. Tällä hetkellä en tunne itseäni niin ahdistuneeksi, kuin esimerkiksi viime vuonna tähän aikaan tunsin. Olen tsempannut mieltäni onnellisuuteen ja hyvään oloon pitkän aikaa. Se oikeasti toimii. Hyvä olo lähtee itsestä. Muut ihmiset voivat avittaa hyvässä olossa, mutta ohjat ovat sinulla. Tämä blogi on jo näin pienessä ajassa tullut tärkeäksi hyvän olon tekijäksi. 

Itselläni hyvä olo tulee siitä, että teen niin paljon asioita, joista nautin, kuin pystyn. Yritän elää elämääni joka päivä nauttien ja katumatta tekojani. Rakastan kirjoittamista, lukemista, piirtämistä ja valokuvaamista esimerkiksi. Yritänkin tehdä niitä, silloin kun haluan. Yritän miettiä mistä asioista ja ajatuksista elämäni koostuu ja yritän saada kaiken tasapainoon. En pelkästään voi nyt esimerkiksi piirtää, minun täytyy tehdä muutakin.

Välillä itseään kannattaa hemmotella. Katsoa televisiota vilttien alla ja juoden lämmintä kaakaota ja suklaata syöden. Mielestäni ihmisellä on oikeus välillä herkutella ja tehdä sitä, mikä oma mukava "pahe" ikinä onkaan. Itse syön karkkia yleensä kerran viikossa, koska nyt satun pitämään karkeista. Mielestäni se on ihan okei. Tälläisistä asioista on turha stressata ja kokea huonoa omatuntoa. Eivät syödyt herkut tee sinusta huonompaa ihmistä. Tietysti herkuttelu ei saa mennä yli. Jos terveys ja kunto heikkenevät herkuttelun takia, sitä kannattaa vähentää. Kun ei enää tee mieli tai tuntuu, ettei sisään mahdu mitään, kannattaa suosiolla lopettaa. 

Tietysti tasapainoksi on hyvä urheilla. Urheilusta voi tehdä mieluista ja tehdä mitä urheilullista tykkää. Urheilukin voi olla kivaa. Itse tanssin balettia, koska se on liikuntaa ja pidän siitä. Lisäksi satunnaisesti lenkkeilen ja käyn kävelyillä. Kaikki tykkäävät eri asioista ja liikunta on paljon kivempaa, jos tekee sitä mistä tykkää. Kannattaa etsiä se oma tapa liikkua. Kaiken lisäksi liikkumisesta tulee hyvä mieli, ainakin minulle. Hiki on hyvästä ja merkki, siitä, että on yrittänyt. Urheilu myös kannustaa haastamaan itseään.

Myös terveellinen ruokavalio on tärkeää. Kun on syönyt tarpeeksi ja terveellisesti on hyvä olo. Itse syön melko kasvispainotteisesti, koska en tykkää punaisesta lihasta. En kuitenkaan ole liian tarkka ruokavalioni kanssa, koska se olisi stressaavaa. En tietenkään aina voi vaikuttaa ruokaan, koska asun vielä kotona ja täällä tehdään ruoka. Välillä toki minäkin teen ruokaa ja kerron ruokaehdotuksia ja väli-, aamu- ja iltapalan teen itse. Yritän tehdä niistä tervellisiä, mutta maukkaita. Minusta on tärkeää, että ruoka on hyvää.

Hyvän olon tärkeä asia on asenne, se miten suhtautuu asiaan. Olen jostain lukenut yhden hyvän sitaatin englanniksi. Suomeksi (minun suomennustaidoillani) se meni jotenkin näin: "Jos et pidä siitä, muuta sitä, jos et voi muuttaa sitä, muuta asennettasi." Siis juuri näin tykkään ajatella. Hyvä asenne, on mielestäni valttikortti elämässä. Pitää myös suhtautua valoisin mielin tulevaisuuteen ja uusiin asioihin elämässä. 

Hyvän olon kannalta kannattaa päästä sinuiksi menneisyytensä kanssa. Menneitä noloja juttuja ei kannata hävetä liikaa. Niitä ei voi enää muuttaa. Aina voi kuitenkin aloittaa alusta.

Vaikka olisikin suuria suunnitelmia tulevaisuudelle, kannattaa suunnata keskittymisensä juuri tähän aikaan ja nykyhetkeen. Tällä ajalla on paljon hyvää ja kiinnostavaa annettevaa, jos sen haluaa ottaa vastaan. Kannattaa nauttia nyt, jokainen pienikin hetki on arvokas. Tietysti on hyvä miettiä tulevaisuutta, mutta ei liikaa.

Näistä asioista hyvä oloni pähkinänkuoressa koostuu. Näillä asioilla ei ole tieteellistä pohjaa, ne ovat vain omia vinkkejä omista kokemuksista mietittyinä.

Kiitos lukemisesta ja onnellista iltaa!

Rakkaudella: Siivekäs 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti