sunnuntaina, joulukuuta 11

✨11. luukku: Jouluisia kysymyksiä ja niihin vastailua

Moikka! Tänään aion tehdä kysymyspostauksen, jossa on jouluun liittyviä kysymyksiä. Nämä kysymykset eivät ole itse keksimiäni, vaan löysin ne Emmiina H nimisestä blogista. Kysymykset on siis suoraan otettu sieltä. Aion nyt siis vastata näihin kysymyksiin. Vastatkaa näihin ihmeessä myös omassa blogissanne. Jaarittelut sikseen, eiköhän vaan aloiteta.


1. Lempijoululaulusi?
Sanoisin, että "Joulu saapuu jokaiselle". Pidän kovasti sen sanomasta, niin totta. Tämä laulu on aina jollain tavalla puhutellut minua ja saanut miettimään joulun tarkoitusta. Joulu todella saapuu jokaiselle, huolimatta siitä, onko ostanut joululahjoja ja valmistautunut.

2. Oletko ikinä tehnyt piparkakkutaloa?
Olenhan minä. Jo pikkutyttönä olin mukana tekemässä sitä. Olen ainakin kahtena vuonna tehnyt sen ihan itsekin. Viime vuonnakin oli minun tarkoitus tehdä piparkakkutalo itse, mutta tulin kipeäksi kahdeskymmeneskolmas päivä, juuri minun tuuriani. Pipareita tuli onneksi tehtyä. Eksyin aiheesta, mutta yhtenä vuonna tein kaavatkin itse. Tänä vuonna olen tehnyt harjoituspiparkakkutalon, se on vieläkin kesken. Kerroinkin siitä yhdessä postauksessa. Lähempänä joulua aion tehdä ihan kunnollisen piparkakkutalon. 

3. Paras asia joulussa?
En tiedä! Liian vaikea kysymys! Jos jotain täytyy vastata, ehkä se, kuinka iloisia ja rentoutuneita kaikki meidän perheessämme ovat. Se on kyllä tärkeä asia. 

4. Musta vai valkoinen joulu?
Pidän ehkä hieman enemmän valkoisesta joulusta, mutta jo kuten olen sanonut, ei haittaa vaikka tulisi musta joulu. Vain hieman. Se ei vai tunnu niin tärkeältä asialta joulussa. Valkoinen on kuitenkin se perinteinen. 

5. Tykkäätkö lahjojen paketoinnista?
En oikeastaan tiedä. Jos täytyy paketoida kilokaupalla lahjoja, se voi muuttua ärsyttäväksi. Nykyäänkin paketointaitoni ovat mitä ovat. Jos on sellainen mieliala, että tekee mieli näperrellä, se voi olla ihan kivaa. Jostain syystä, aina kun täytyy paketoida lahjoja, teippi on hukassa tai lopussa. Onko muilla näin?

6. Kerro jokin joulumuisto
Okei, tämä on hauska juttu. Älkää saako väärää kuvaa minusta. Oli tällöin ehkä kaksi tai kolmevuotias. Olin juuri käynyt suihkussa, yöpukunani toimivat tuohon aikaan pelkät pikkuhousut. Tulin siis suihkun jälkeen olohuoneeseen avaamaan lahjoja. Vanhempani käskivät minun mennä pukemaan lisää vaatetta päälle. Vastustelin muistaakseni vähän. Miksi en saanut avata lahjoja rennosti "yöpuvussani"?  Ei meille ollut mitään joulupukkia edes tulossa. En millään saa mieleeni oliko mummoni meillä kylässä tuolloin. Sitten en saanut avata lahjoja ennenkuin puin vaatteet. Täytyihän minun ne sitten pukea. Jotenkin tosi huvittava juttu. Vanhempani eivät ole tätä kertaakaan hauskana juttuna kertoneet. Muistan tämän ihan itse. Oikeasti, naurakaa rauhassa.

 7. Jos saisit nimetä yhden joulupukin poroista uudelleen, mikä tulisi uudeksi nimeksi?
Jostain syystä mieleeni tulee vain Kuusenkukka. Eikö ole kaunis nimi? Petteri Punakuono ja Kuusenkukka, hyvin sopii yhteen, eikö niin?

 8. Aito vai tekokuusi?
Kuten jo kerroin, meillä on nyt tekokuusi, allergiaoireiden takia. Minulle ei siis niitä siis tullut. Tekokuusi on melko samanlainen ja ehkä siinä on enemmän hyviä puolia, vastaan siis tekokuusi. Ainut mitä oikeassa kuusessa on parempi, on se tuoksu, se on taivaallinen ja yhä minulle se joulun tuoksu. Voisin mennä jouluna metsään haistelemaan kuusia, niin saisin varmasti kunnollisen joulukokemuksen. Minulla on kyllä aina ihan parhaita ideoita.

 9. Joulun suosikkivärit?
Samat, mitkä jo yhdessä luukussa kerroin. Eli punainen, vihreä, valkoinen ja ruskea. Ne ovat siis myös ne suosikit. 

10. Mitä jouluruokia tai herkkuja syöt jouluna?
Noh, olen ihan kamalan nirso. Monet jouluruoat eivät minulle maistu. Mitään laatikkoja en syö. Enää en tykkää kinkustakaan. Syön siis kalkkunaa, lipeäkalaa ja riisipuuroa. Joskus meillä on jouluna myös perunoita, mutta en tiedä onko se jouluruoka. Herkuista syön pipareita ja konvehteja. Usein meillä on myös joulun kunniaksi Coca Colaa, vaikka sitä normaalisti harvoin juommekin. Joten sekin kai lasketaan herkuksi, vaikkei mikään perinteine jouluherkku olekaan.

 11. Mitä aiot tehdä joululomalla?
Aion rentoutua ja siinä samalla kerätä voimia opiskeluun. Aion tehdä asioita, joista nautin. En jaksa odottaa joululomaa!

12. Pidätkö enemmän lahjojen antamisesta vai saamisesta?
Minuahan pidettäisiin hirveän itsekkäänä, jos sanoisin, että saamisesta. Oikeasti lahjojen antaminen ja samalla toisen ilahduttaminen on kivaa. Enää lahjojen saaminen ei ole niin tärkeää, kuin pienenä. Olen oppinut ajattelemaan uudella tavalla. Lahjat eivät ole joulun tärkeimpiä asioita. 

13. Milloin avaat lahjat?
Jouluaattona, yleensä jouluruoan jälkeen. Avaamme ne kaikki perheemme kanssa yhtä aikaa ja sitten vain oleilemme yhdessä, olohuoneen lattia täynnä lahjoja.

14. Lempi joulutuoksu?
Kuten jo ylempänä sanoin, aidon joulukuusen tuoksu. Nyt harmittaa, että meillä ei ole aitoa kuusta. Onneksi metsät ovat olemassa. 

15. Unelmapaikka, missä haluaisit vierailla joulun aikaan?
Ihan missä vaan voisin vierailla. Olisi jännä jossain paikassa, jossa on jouluna hellettä ja kuuma. Kun olen tottunut, että jouluna on kylmä. Vastaan siis,  joku maa, jossa on "kesä" jouluna. 

16. Mitä puet jouluaattona päällesi? Vietätkö joulun yökkäreissä vai juhlavissa vaatteissa?
Luultavasti jotkut rennot kotivaatteet. Joulun vietän kuitenkin kotona, joten en halua pukea mitään juhlavaa. Tänä vuonna kotimme on jotenkin erityisen kuuma. Kotona voi näin talvellakin olla T-paidassa ja shortseissa. Jos tulee kylmä voi hetkeksi laittaa ohuen villatakin. En tajua miten siskoni ja vanhempani voivat olla täällä pitkissä housuissa ja pitkähihaisessa. Voihan syy olla kehossanikin. Samalla linjalla mennään joulunakin. 

17. Odotatko kovasti joulua?
Todellakin odotan, ehkä sitä joululomaa enimmäkseen. 

18. Mitä jouluperinnettä odotat tänä vuonna?
Sitä, että pelaamme pikkusiskoni kanssa sellaista pikkulasten aakkospelia omalla tavallamme joulurauhanjulistuksen aikoihin. Se on niin hauskaa. Jo kolmivuotinen perinne.

19. Teetkö uudenvuoden lupauksia?
Teen pari, jotka aion todellakin pitää. Kerron niistä sitten lähempänä uutta vuotta täällä blogissani.

Huh, kaikkiin kysymyksiin vastattu! Yritin vastata mahdollisimman rehellisesti. Kaikki kysymykset eivät välttämättä ole sanatarkasti oikein. Aluksi yritin kopioida kysymykset, mutta minulle tuli, no sanotaan nyt vaikka fonttiongelmia. Joten päätin kirjoittaa ne muistista tänne omin sormin. Tarkistin tietysti aina välillä. Kannattaa tosiaan vastata näihin myös omassa blogissasi.

Rakkaudella: Siivekäs

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti