perjantaina, joulukuuta 9

Mitä voisi piirtää: ideoita

Moikka! Halusin tehdä tälläisen postauksen, jossa kerron ideoita siihen, mitä voisi piirtää. Välillä on tosi vaikea keksiä mitä piirtää, joten toivottavasti joku saa tästä inspiraatiota. Itsekin yritän piirtää näillä ideoilla jotain ja laitan niistä sitten kuvat tänne. 

1. Piirrä luovasti kuva siitä, mitä tunnet. Käsittele tunteitasi piirtämällä. Mieti värejä ja kuvioita. Voit myös piirtää konkreettisen kuvan, joka jollain tavalla liittyy tunteisiisi. Tunnetko vihaa, iloa, pettymystä, onnea tai vihaa? Mieti aluksi tunteesi. Onko se selvä vai ristiriitainen? 

2. Piirrä kuva jonkun kirjan hahmosta. Millaisena näet tai kuvittelet hänet? Minulla ainakin on aina selvä kuva kirjan hahmoista mielessäni. Onko sinulla? Kannattaa yrittää piirtää ne. Tämä toimii parhaiten sellaisen kirjan hahmoilla, joista ei ole tehty elokuvaa. Silloin hahmot ovat vain mielessäni, eikä ole sitä näyttelijää "mallina". Kannattaa piirtää se omalla tyylilläsi.

3. Piirrä hiukset. Piirrä kuva, joka on pelkästään hiuksista tai pääosassa ovat hiukset. Ne voivat olla ihmisen päässä olevat hiukset, irtonaisia hiuksia tai ihan mitä vaan. Mieti väriä ja kampausta. Tätä piirtäessä voi huomata, kuinka moniulottaiset hiukset itseasiassa ovatkaan.

4. Piirrä itsesi vanhana tai aikuisena. Monta vuotta eteenpäin kuitenkin. Mieti miltä tulet näyttämään. Käytä mielikuvitustasi. Aika kuluu kuitenkin koko ajan eteenpäin, joten sinullahan voi olla kehossasi tai päällä jotain tulevaisuuden keksintöjä. Entäpä vaatteet? Luovuus on avainsana tässäkin.

5. Piirrä piirustus käyttäen pelkästään yhtä kynää ja tarvittaessa kumia. Vain yhtä värisävyä. Lyijykynäpiirustukset ovat aika tavallisia, joten kannattaa kokeilla jotain erikoisempaa, kuten punaista tai keltaista. Miltä näyttäisi pelkästään punaisella piirretty kuva ihmisestä? Tietysti se voi olla vaikka maisema. Varjostuksia voi tehdä painamalla joissakin kohdissa lujempaa ja toisissa hennommin. Tämä on kyllä aika haastava juttu, aion itsekin kokeilla tätä pian.

Tässä vähän piirustusideoita. Toivottavasti innostuitte piirtämisestä ja kokeilette näitä. Itse en ole piirtänyt vielä yhtään näistä, tänä viikonloppuna onkin sitten hyvin aikaa piirtää.

Rakkaudella: Siivekäs

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti