lauantaina, huhtikuuta 15

Olet arvokas

Sinä, juuri sinä, olet mittaamattoman arvokas. Olet erityinen. Toista sinua ei ole. Kaikki ovat arvokkaita ja ansaitsevat samat oikeudet. Ihan sama, mikä seksuaalinen suuntautumisesi, ihonvärisi, sukupuolesi, ikäsi, tai mikään muukaan on. 

Vanhoilta ihmisiltä voi oppia viisautta, ulkomailta tulleita kiinnostavia asioita toisesta kulttuurista. Oikeastaan jokaiselta voi oppia jotain, jos haluaa. Pitää pysähtyä hetkeksi ja vain havannoida.Olen ärsyyntynyt siihen, että kaikkia ei kunnioiteta. Se saa minut kiehumaan ja kihisemään. Muiden häikäilemätön haukkuminen on ihan hirveää. Se tuntuu sisällä pahalta, vaikka en itse olisikaan kohteena. Jos vaikka haukutaan toisia tyhmäksi. Aina ei tosin tiedä onko se leikkkmielistä vai ei. Silti se on väärin. Jotta tämä kuulostaisi enemmän minulta: kaikki ovat fiksuja omalla tavallaan!

Toisten ihmisten kunnioittaminen on tärkeää. Mukava kohtelukin on yksi pieni, mutta tärkeä kunnioittamisen muoto. Koulussakin saatetaan häiritä ja meluta tunnilla ja viedä toisilta aikaa oppimiseen. Minä ainakin olen juuri sellainen kiltti oppilas, joka oikeasti haluaa kuunnella ja sisäistää ne asiat oppitunnilla. Se olisi muiden kunnioittamissa olla hiljaa silloin kun pitää.

Pitäisi muistaa, että ketään ei saisi kohdella huonosti tai epäreilusta, sillä se on väärin ja ilkeää. Siitä voi tulla tosi paha mieli. Tätä ei voi koskaan jankuttaa liikaa!

Vietä paras päivä, koska sinä ansaitset sen! Okei, tuo kuulosti ihan normaalilta mainokselta.


Rakkaudella: Siivekäs

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti